Hedwig en Stan in Azië

De cirkel is rond

Nog een nachtje slapen en dan vliegen we morgen richting Europa, waar we ‘s avonds aankomen op Schiphol Airport. Maar voor dat het zover is hebben we nog een aantal dagen Bangkok te vermelden in ons laatste reisverhaal.

Zoals de titel van het verhaal al verklaard, zijn we terug op de plek waar we begonnen zijn. Bangkok, de gigastad waar alles mogelijk is. Op ons lijstje stonden nog een aantal dingen die we graag in Bangkok wilden doen. Het meest indrukwekkende hebben we de eerste dag al gedaan, namelijk een bezoek brengen aan een van de beruchtste gevangenissen van Zuid-Oost Azie (misschien wel van de wereld om het maar even nog interessanter te maken). In Bang Kwang (Grote Tijger) zitten criminelen, en veel onschuldigen, ver beneden humanitaire standaarden gevangen. Machiel Kuijt, bekend van tv, heeft hier bijvoorbeeld ook een aantal jaar gezeten. Wij hebben we een bezoek gebracht aan 2 Nederlands-Chineese gevangen die 6 jaar geleden op het verkeerd moment en op de verkeerde plaats waren. In een huis in Bangkok waren zij te gast. In een andere kamer lag een x aantal kilo's drugs en heel toevallig kwam de politie net binnenvallen terwijl zij daar ook aanwezig waren. Het resultaat: dit geval werd door de Thaise autoriteiten gezien als drugsbezit en het vonnis luidde de doodstraf, later omgezet naar levenslang.

2 uur lang hebben we tijdens het bezoekuur met Eddy en Ling gepraat over vanalles en nog wat. Teveel informatie om hier op te noemen. Met 30 man 15 uur per dag in een cel van 20 m2, waar 1 gat in de grond zit (noem het maar toilet), waar iedereen zelf voor eten en drinken moet zorgen en waar lichamelijk geweld aan de orde van de dag is. Dit is slechts een klein gedeelte van de hel waar deze gevangenen zich dagelijks in bevinden.Mocht je meer willen weten dan verwijzen we jullie naar het internet waar via Gooooooooogle genoeg te vinden valt onder het kopje ‘nederlanders gevangen bangkok'. We zijn door Eddy en Ling hartelijk bedankt dat we langs wilden komen. Naar eigen zeggen was dit voor hen een twee uur durende ontsnapping uit de gevangenis. Achteraf hebben we in het gevangeniswinkeltje voor beiden een levensmiddelenpakket samengesteld waar ze weer een aantal dagen mee vooruit kunnen of wat bewakers mee kunnen omkopen. 'Maandag op het vliegveld echt wel tien keer onze backpacks controleren op inhoud voordat we de douane doorgaan', is een zin die we de laatste dagen redelijk vaak tegen elkaar gezegd hebben.

Tjsssaaaa, wat nog meer gedaan? Shoppen, shoppen en nog eens ........................... wat tempels bezoeken. De ‘Chatuchak weekendmarket' in Bangkok is echt de markt der markten. Met zijn 15.000 stalletjes kun je bijna alles kopen wat je je maar kunt bedenken. Wij hebben in ieder geval flink ingeslagen. Ook het voormalig koninklijk paleis is bezocht en hebben we net nog een onderlinge bowlingcompetitie gehouden in de dichtsbijzijnde shoppingmall. Eindstand 1-1.

Met een dubbel gevoel zitten we morgen in het vliegtuig terug naar huis. Enerzijds hebben we zoveel nog niet gezien en zijn we zo verwend met wat we wel hebben gezien dat we nog wel een aantal maanden er achteraan kunnen plakken........heus. Anderzijds hebben we, onder andere door alle reacties, weer veel zin om terug te gaan naar Nederland om vrienden, familie en kennissen weer te zien.

Mensen, bedankt voor het volgen van de site. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Zo niet, dan hebben wij het voor jullie gedaan!

Liefs en tot snel

Stan en Hedwig

sandra

Wat een prachtig verhaal hebben jullie geschreven,ik was er helemaal stil van. Ik kan me wel voorstellen dat jullie nog wat langer wilden blijven, want julliie hebben
zo ontzettend veel gezien en ervaren, dit nemen ze nooit meer af. Ik zal wel heel blij zijn als jullie veilig geland zijn en we elkaar weer in de armen kunnen sluiten. Hele fijne terug reis en tot morgen op schiphol..

Heel veel liefs xxx mams

Joris en aukje

vanuit het tropsiche noorden van australie: lieverds, een goede reis terug en tot snel!
kussen!

mama-mien

Zit met tranen in de ogen jullie verhaal te lezen. Vooral het bezoek aan de gevangenis is erg speciaal. Goed gedaan.
Tja, als je terugkijkt dan kan ik me voorstellen dat jullie nu al heimwee hebben. Het virus zal nog wel een tijdje voortrazen. Tegelijkertijd: wij kunnen niet wachten tot jullie er weer zijn. Dat moet jullie ook wel goed doen.
Tot morgenavond.

Anouk

hey lieve zus en lieve stan!!
nouu dat verhaal van de gevangenis vond ik ook heel mooi, wat apart dat jullie met hen een gesprek konden hebben!
pas maar op jaaa want het is nu wel genoeg geweest hoorrr! kom maar weer gezellig naar nijmegen! ik heb ook een mooi appartementje gezien voor jullie!
nouuuuu ik heb ook nog iets moois gemaakt voor jullie, maar dat zien jullie morgen!!!

en als je weer terug bentt gaan we weer gezellig eten en uit en kom ik voor de verandering een keer kleren bij jou jatten!!!! (hedjeee)

tot morgennnn!!!!

kusjeeees Anouk

liza

Nou van mij mag je niet meer langer blijven :P Het is ondertussen wel eens tijd dat je lekker naar huis komt!!! Ik heb genoten van al jullie verhalen en foto's. Maar deze zal denk ik nog lang, maar met veel plezier, aanhoren..
Schatties, goede reis morgen.. ennuhh veilig aankomen op schiphol!! Dan zie ik jullie dinsdag weer!! Ciao ciao xx

Bella

Je zult maar gevangen zitten dar, heel anders dan in Nederland! Wat goed, dat jullie de moeite genomen hebben om een bezoekje te brengen. Ik hoop, dat al jullie dromen over de reis uitgekomen zijn en dat jullie een mooie terugreis hebben. Het zal wel wennen zijn i n vele opzichten. Geniet van je thuiskomst en alles en iedereen, die jullie daarbaar zijn. Ik von dhet heerlijk om jullie tijdens deze reis te mogen volgen. Lieve groet, Bella

mijke

lieve Hed en Stan!

Nu alweer naar huis, is echt snel gegaan! Maar jullie hebben heel veel gedaan! Ik heb genoten van jullie verhalen en mooie foto's! Alleen jammer dat ik jullie nu niet meer kan zien voordat ik ga...

Als jullie een after-reis-dip hebben en weer even weg willen, kom naar Berlijn :-)! Jullie zijn altijd welkom! Hele goede terugreis! Kus Mijke

Im

Hee lieve Hed en Stan!

Ik heb ook heel erg genoten van jullie verhalen en foto's op de site!
Kan me heel goed voorstellen dat jullie nog niet zoveel zin hebben om te terug naar huis te gaan. Jullie hebben ook zoveel moois gezien en gedaan!
Maar ik vind het heel leuk om jullie weer te zien!
Een hele goede reis en tot snel!

xx Im

Niki

Heeej HEDWIG EN STAN!!

ik heb ook ontzettend genoten van jullie verhalen en heb zin om jullie weer te zien in huize- Janssen ;-)!!
Hoorde dat jullie ondertussen al gelandt zijn, HOERA!!

Tot heeeeeeeel snel!!

Kusjes niki

Thielen

Hopelijk zijn jullie goed en fris gearriveerd!
Bedankt voorde leuke verhalen.
We horen het wel en we zien het wel
Groetjes van de hele familie uit Wanssum en een beetje uit Well.

Elma

Bedankt Stan.......ik heb nog nooit zoveel van jou en over jou geleerd !!!!
Groetjes ennuh....succes met het oppakken van de alledaagse sleur hier in Nederland....hoewel sleur.......ergens heb ik een keer gelezen dat je gaat samenwonen !
Doei!!!

mama - Mien

Een spannende avond op Schiphol, afgelopen maandag. Veel te vroeg daar en wat moesten we lang wachten. Gelukkig kwamen er voldoende andere vluchten aan; Jaaaaa, we hebben Inge de Bruijn gezien.
Toen ook de andere familie er was en de bad boys uit Venray, was het al snel 22.00uur.
Vaak en gespannen door het glas spotten en eindelijk:
ja....................daar zijn ze.
Rustig kwamen ze door de electrische deuren en toen waren we niet meer te houden.
Het was een zeer warm welkom; behalve het weer.
Alles moet nu wennen. Fijn dat jullie weer terug zijn.

Aukje

Haha! Dat had je niet verwacht he? Ik zit nu op Don Det, heerlijk te genieten van dezelfde plekjes als jullie een jaar geleden! Hmmm
Tot snel! kUs!